Warme lucht stijgt en daardoor ontsnapt de meeste warmte via het dak. Energieverlies betekent extra bijwarmen en extra kosten die u ongetwijfeld wil vermijden, dus is extra dakisolatie zeker geen overbodige luxe. Tot daar allemaal logisch en niets nieuws, toch? Maar HOE gaat u uw dak isoleren?

 

Dakisolatie voor platte daken: ook om de warmte buiten te houden!

Bij dakisolatie spreken we steeds van warmteverlies, maar zeker bij platte daken kan de directe inval van zonnestralen de onderliggende ruimte ook omtoveren in een heuse bakoven. Met een goede dakisolatie lost u zowel warmteverlies als een teveel aan warmte op.

Om een plat dak te isoleren, zijn er meerdere mogelijkheden.

Is uw bestaand dak nog in goede staat en wil u snel en zonder al te veel kap- en breekwerken dakisolatie voorzien, dan is een omgekeerd dak plaatsen bijvoorbeeld een budgetvriendelijke mogelijkheid. Bij een omgekeerd dak wordt het isolatiemateriaal bovenop de bestaande dakbedekking geplaatst. Die wordt voorzien van een extra ballastlaag om de isolatie op haar plaats te houden. Een budgetvriendelijke en snelle oplossing dus, maar de draagstructuur van het dak moet stevig genoeg zijn om het gewicht van deze constructie te kunnen dragen en het isolerend vermogen is, net zoals de kostprijs, eerder gemiddeld.

Een warm dak plaatsen, is vast een interessanter alternatief. Bij een warm dak kan de oude dakbedekking dienen als dampscherm en de isolatie op de oude dichting worden gekleefd of geschroefd.Het grote voordeel van een warm dak is dat u niet alleen een zeer goede isolatiewaarde creëert, maar ook dat de kans op scheuren en barsten in het plafond aan de binnenzijde maximaal wordt vermeden.

 

Een hellend dak aan de buitenzijde isoleren? Kies voor een Sarkin dak!

Heeft uw zolderruimte een prachtige houten balkenstructuur die u niet wil verstoppen achter isolatieplaten? Of is die zolderruimte al helemaal afgewerkt en wil u dus zeker niet al het werk terug uitbreken om alsnog dakisolatie te voorzien? Het zijn maar enkele voorbeelden waar een Sarkindak erg interessant is.

Bij een Sarkin dak wordt de isolatie immers aan de buitenzijde van het hellend dak aangebracht, rechtstreeks op de kepers en spanten.

De voordelen van een Sarkin dak?

  • Hoge isolatiewaarde die tot 30% energiebesparing kan opleveren
  • Geen koudebruggen dankzij grote, doorlopende isolatieplaten
  • Geen plaatsverlies binnen en dus kan u het volume voor leefruimte optimaal benutten
  • Het isolatiemateriaal zit beschermd tussen hoogwaardige afdekplaten en behoudt daardoor haar mechanische en thermische eigenschappen op lange termijn

 

Waarom niet gewoon aan de binnenzijde van het dak isoleren?

Natuurlijk isoleert u best ook binnenshuis de muren en de plafonds. U kan daarvoor zelf aan de slag met Rockwool® isolatie of u kan het werk ook uitbesteden aan onze vakmannen. Dat bespaart u niet alleen het gekriebel die isolatiematerialen vaak met zich meebrengen, het gaat ook bijzonder snel. Onze stielmannen hebben de isolatietechnieken helemaal onder de knie en beschikken over professionele materialen om in geen tijd uw zolderruimte of plafonds te isoleren.

Wanneer we bij Dirk Roothans thermische isolatie plaatsen, werken we steeds met hoogwaardige en professionele isolatiematerialen van onder meer Rockwool®, Isowool®, Recticel®, Unidek®, Kingspan®, Unilin® plaatisolatie en sandwichpanelen.

Wist u trouwens dat u niet alleen platte en hellende daken kan laten isoleren, maar ook speciale vormen zoals bijvoorbeeld gebogen daken? Of waarom opteert niet voor een nieuwe gevelbekleding. Zo ziet uw gevel er niet alleen als nieuw uit, onze gevelbekledingen hebben ook een sterk isolerend vermogen!

Ps: Vergeet u zeker niet te informeren over mogelijke subsidies en premies wanneer u dakisolatie overweegt!

 

 

Bekijk hier een recent project

Bekijk hier de fotogalerij Isolatie

Contacteer ons voor een GRATIS offerte