Een nieuw dak plaatsen, geeft uw huis meteen een nieuwe look. Bij hellende daken wordt het uitzicht van uw woning niet alleen bepaald door de vorm en hellingsgraad van het dak, maar ook in grote mate door de dakbedekking die u voor uw nieuw dak kiest.

Dakbedekkingsmaterialen bestaan in vele vormen en kleuren. Leuk, want dan kan u zelf de kleur en het uitzicht van uw nieuw dak gaan bepalen, maar raakt u er nog wijs uit?

Wanneer u een nieuw dak wil laten plaatsen, adviseren we u graag bij de materiaalkeuze. Daarom brengen we tijdens ons vrijblijvend plaatsbezoek ook stalen van verschillende dakbedekkingsmogelijkheden mee, maar hier vindt u alvast enkele opties…

Kleidakpannen of betonnen dakpannen voor traditioneel karakter

De meest evidente keuze voor de bedekking van een hellend dak, blijft ongetwijfeld de kleidakpan. Traditionele dakpannen geven uw huis immers meteen een klassieke en tijdloze uitstraling. Toch wil kiezen voor kleidakpannen niet zeggen dat uw dak er net zoals alle andere hellende daken gaat uitzien. Dakpannen bestaan tegenwoordig in verschillende afmetingen, afwerkingen en kleuren. Ook de oppervlaktebehandeling van de kleidakpannen bepaalt mee het uiterlijk. Een “gesmoorde” dakpan resulteert bijvoorbeeld in een prachtig blauw motief, of mag het klassieker en heeft u liever een verweerde Patina pan? Die dakpan is gloednieuw, maar ziet er heerlijk retro uit.

Bij Dak- en gevelwerken Dirk Roothans kiezen we voor kwalitatieve dakpannen van onder meer Koramic®, Eternit® en Terreal®. Deze pannen zijn een voor een weersbestendig, duurzaam en vuilafstotend.

Wel de look van een dakpan, maar liever een iets budgetvriendelijk alternatief voor uw nieuw dak? Kies dan voor betonnen dakpannen van Eternit®. Die zijn even sterk en u heeft ook een ruime keuze aan afwerkingen, maar ze zijn ook erg vriendelijk voor uw portemonnee.

(Natuur)leien: strak en trendy

Is uw huis eerder te omschrijven als trendy en modern, dan zullen leien u vast meer aanspreken. Leien op een nieuw dak te plaatsen, ook daarvoor kan u bij Dak- en Gevelwerken Dirk Roothans uit Lint terecht. Een correcte plaatsing van uw leien dak, daar zorgen wij voor, maar de keuze van de lei of natuurlei is aan u. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van de Alterna®, New Stonit® en Boronda® leien van Eternit®, maar ook een Cupa® natuurlei ziet er prachtig uit op een hellend dak.

Wist u trouwens dat we bij Dakwerken Dirk Roothans niet enkel platte en hellende daken plaatsen en herstellen, maar bijvoorbeeld ook gebogen daken? Wij voeren dakwerken uit aan alle daken in eender welke vorm of afmeting! Heb jij voor ons een nieuwe uitdaging? Vraag jouw prijsofferte aan en we bespreken jouw ideeën samen binnen de week!

 

Zink-koper-loodwerken

Is uw voorkeur voor onderhoudsvriendelijk, lange levensduur en 100% recycleerbaar. Gebruik dan zink of koper voor uw dakbedekking (en/of gevels). Is uw dak halfrond of flauwhellend, dan is zink ten sterkste aan te raden. Er zijn immers zinken daken die een levensduurte van 100 jaar overschreden hebben. Uiteraard zijn uw dakgoten en afvoerbuizen ook te vervangen door zink of koper. Lood van de schouw aan vervanging toe, wij komen graag langst.

 

P1055708 

P1055726 

 

Op ons hoofkantoor in Lint hebben wij tal van stalen ten toon gesteld om u volledig op maat te kunnen adviseren. Geraakt u niet tot bij ons? Geen probleem, Dakwerken Dirk Roothans komt ook gratis bij u langs voor opmetingen en een duidelijke prijsofferte op te maken.

 

Bekijk hier een recent project

Bekijk hier de fotogalerij Hellende daken

Contacteer ons voor een GRATIS offerte